Prima pagină D:News

Gorila de munte protejata de trei state africane

Redactia Descopera.ro | 02.20.2008 | ● Vizualizări: 323
Gorila de munte protejata de trei state africane     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Urmatoarele state africane: Uganda, Rwanda si Congo au lansat un efort comun pentru a proteja gorilele de munte aflate pe cale de disparitie.

Aceste gorile se evidentiaza prin blana argintie de pe spatele masculilor si reprezinta o sursa importanta de venituri pentru turism, vizitatorii platind 500 de dolari pe zi pentru permise de urmarire.
Mai putin de 720 de maimute din aceasta specie mai traiesc in salbaticia unui teritoriu care se afla la granita dintre Congo, Uganda si Rwanda.
Seful Autoritatii pentru Viata in Salbatice din Uganda, Moses Mapesa, a declarat: "Pentru prima data cele trei tari au decis sa protejeze gorila de munte, amenintata cu disparitia si cu nesiguranta din regiune". Rosette Rugamba, omologul sau din Rwanda, a declarat ca gorilele se afla in risc din cauza braconajului, al ciocnirilor cu oamenii si a nesigurantei. In estul statului Congo traiesc gupuri acuzate ca vaneaza gorile de munte.

Numarul gorilelor a scazut pana la 370 in anii 80, dar datorita eforturilor de conservare si a cresterii valorii lor turistice numarul lor a crescut. In ultima decada, efectivele au crescut cu 12% in padurea Bwindi datorita unei mai bune protectii impotriva braconajului

Sursa: green-report.ro