Home » D:News » Piramide din cultura Vicus au fost descoperite in Peru

Piramide din cultura Vicus au fost descoperite in Peru

Piramide din cultura Vicus au fost descoperite in Peru
Publicat: 21.02.2008
Ramasitele a cel putin 10 piramide au fost descoperite pe coasta Peru-ului , acestea putand fii o adevarata oaza de cultura antica. In luna ianuarie, muncitorii din provincia Piura au descoperit cateva piramide retezate si o larga platforma de argila.

Oficialii de la Institutul National de Cultura din Peru, care au investigat locul, au anuntat ca ramasitele piramidelor se intind pe 3.2 km lungime si 1.6 km latime si apartin culturii Vicus, constructiile facand parte dintr-un centru religios sau dintr-un cimitir al nobilimii.

Vicus a fost o civilizatie pre-hispanica, ce s-a dezvoltat in perioada 200 î.e.n. – 300 e.n. pe coasta de nord a Peru-ului si este bine cunoscuta pentru decoratiile sale in ceramica. Expertii spun ca informatiile despre aceasta cultura sunt foarte reduse, din cauza ca de-a lungul anilor au fost predate in nenumarate randuri: “Am gasit cateva piramide incomplete, cel putin 10. De asemenea am gasit o larga platforma de argila, despre care presupunem ca a fost folosita pentur ritualuri mortuare, insa nu putem fi siguri pana dupa viitoarele teste”, a declarat Cesar Santos Sanchez, arheolog sef in misiunea din Piura.

Platforma, care masoara 25 pe 30 metri, a fost gasita o data cu una dintre cele mai mari piramde din complex. O alta piramida continea unele artefacte, precum fragmente osoase ale unui craniu uman, iar faptul ca acestea au fost gasite la cativa metri sub pamant a indicat faptul ca persoanele ingropate acolo aveau un inalt statut social.

Sursa: National Geographic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase