Home » D:News » O mumie veche de 200 de ani a fost descoperita in Brazilia

O mumie veche de 200 de ani a fost descoperita in Brazilia

O mumie veche de 200 de ani a fost descoperita in Brazilia
Publicat: 27.02.2008
O echipa formata din lucratori la deratizare, care urmarea exterminarea unor termite dintr-o manastire din Sao Paulo, cel mai mare oras din Brazilia, au descoperit in interiorul acesteia o mumie si un schelet, care se cred ca ar avea o vechime de cel putin 200 de ani.

Parintele Armenio Rodrigues Nogueira, care se ocupa de administrarea manastirii, a declarat pentru agentia Reuters: “Pe unul dintre zidurile manastirii s-au format movile de pamant pline cu termite, iar echipa care se ocupa cu exterminarea acestora a fost nevoita sa sparga acel zid pentru a vedea ce anume se ascunde in spatele acestuia”, “Ceea ce a urmat a fost o imensa surpinza”.
Trupurile gasite se presupun a fi apartinut unor calugarite, si au fost descoperite cu cateva saptamani in urma, dar oficialii de la “ Mosteiro da Luz” (Manastirea Luminii) au decis sa tina secret acest fapt, pana cand “Institutul de Arta Nationala si Descoperiri Istorice” termina de efectuat cercetarile.

Manastirea catolica a fost construita in anul 1774 de catre primul Sfant al Braziliei, Antonio Galvao, cu aproximativ 50 de ani inainte ca Brazilia sa isi obtina independenta in fata Portugaliei.    

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase