Home » D:News » China reduce nivelul poluarii in vederea organizarii Jocurilor Olimpice

China reduce nivelul poluarii in vederea organizarii Jocurilor Olimpice

China reduce nivelul poluarii in vederea organizarii Jocurilor Olimpice
Publicat: 27.02.2008
Oficialii de la Beijing, care se ocupa de organizarea Jocurilor Olimpice din acest an, au respins toate acuzatiile ce li se aduc cu privire la manipularea datelor despre poluare, si se lauda ca au cel mai curat aer din ultimii ani pentru lunile Ianuarie si Februarie.

Reprezentatul Comitetului Olimpic din partea Statelor Unite, Darryl Seibel, declara insa: "Nu prea exista nimic de facut pentru a te acomoda cu o calitate a aerului sub standarde. Din punct de vedere al antrenamentelor, am descoperit ca un atlet nu poate face nimic fara sa-si riste sanatatea si forma buna".
Siebel nu este de acord cu ideea conform careia atletii ar trebui sa poarte masti de filtrare a dioxidului de carbon, asa cum au sugerat unii antrenori si cum au facut unii atleti intr-o vizita in China de anul trecut.
Acesta a mai spus ca:"Pana nu ajungem la JO in august nu putem prezice cum va fi calitatea aerului". Temperatura medie in Beijing pentru luna august este de 29,5 grade Celsius, cu o umiditate relativa de 69%, aceasta fiind o combinatie care pune Beijingul in zona "de atentie".
Chinezii au investit peste 16,8 miliarde de dolari oentru diminuarea poluarii, de asemenea va fi interzisa circulatia a peste jumatate din numarul de masini din Beijing, care numara peste 3 milioane de autovehicule. Autoritatile au decis stoparea poluarii industriale incepand cu sfarsitul lunii iulie timp de doua luni, in Beijing si in alte cinci provincii care il inconjoara.

Chiar si asa, cel putin sapte tari sunt hotarate sa isi trimita sportivii in Japonia, cu putin timp inainte de inceperea Jocurilor de la Beijing pentru acomodare si pentru a se antrena la parametri normali

Sursa: reuters.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase