Home » D:News » Flacara olimpica va lumina Everestul

Flacara olimpica va lumina Everestul

Flacara olimpica va lumina Everestul
Publicat: 27.02.2008
Oficialii chinezi si-au exprimat deplina incredere ca flacara Olimpica poate escalada Muntele Everest fara sa se stinga.

Stafeta va ajunge in China inaintea inceperii Jocurilor, festivitatea de deschidere fiind programata pe 8 august la Beijing,.si va include o urcare in varful celui mai inalt munte al lumii, care desparte Nepalul si China, de Tibet.
Toate drumurile care se vor afla pe traseul tortei au fost reamenajate, pentru o mai usoara escaladare din partea celor care vor purta simbolul Olimpiadei.
Oficialitatiile au efectuat cu succes unele teste, pentru ca flacara tortei sa reziste in aerul rarefiat din zonele greu accesibile .
Ma Lin, seful Comitetului de Stiinte de la Beijing, a declarat: “Suntem convinsi ca flacara Jocurilor Olimpice va ramane aprinsa pe tot parcusul traseului, chiar si in zona Everestului, si toata lumea se va putea bucura de imaginea acesteia ”.

Flacara Olimpica ar trebui sa strabata Everestul in luna mai, dar totul depinde de conditiile meteorologice din acea perioada.

Sursa: reuters.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase