Home » D:News » SIVECO este prima companie romaneasca de software care achizitioneaza integral o companie straina de IT

SIVECO este prima companie romaneasca de software care achizitioneaza integral o companie straina de IT

02.29.2008
SIVECO este prima companie romaneasca de software care achizitioneaza integral o companie straina de IT
SIVECO Romania, cea mai mare casa romaneasca de software si unul dintre principalii integratori regionali de aplicatii, anunta investitia realizata in compania Latona, important jucator de pe piata bulgareasca de IT. Aceasta investitie reprezinta rezultatul unei colaborari initiate in 2003 intre cele doua companii si rezulta in preluarea totala a firmei bulgaresti de catre SIVECO Romania.

Investitia in Latona Bulgaria a fost favorizata, in mare masura, de similitudinile care exista intre cele doua companii.
De altfel, cele doua companii detin si o importanta realizare comuna, respectiv implementarea sistemului informatic integrat pentru Fondul National de Asigurari de Sanatate din Bulgaria.
 
Infiintata in 1995, Latona se situeaza pe pozitia unei companii de top in domeniul IT si de consultanta business pe piata vecinilor de la sud de Dunare.
Compania are o evolutie constant buna de-a lungul anilor, ca echipa, know-how, proiecte si venituri, specializandu-se in oferirea de software pentru afaceri de genul solutiilor ERP, CRM dar si in prestarea de servicii de consultanta de business si IT, dezvoltare software sau servicii web.
 
„SIVECO Romania are pentru urmatorii ani o strategie de business competitiva vizand evolutia la statutul de lider regional in integrarea software. Aceasta prima achizitie materializeaza extinderea activitatii SIVECO peste hotare, dintr-o perspectiva diferita fata de implicarea in proiecte externe – din ce in ce mai  frecventa in ultimul timp. Acest nou pas este continuarea fireasca a extinderii regionale a companiei, care are capacitatea de a investi intr-o piata externa, asigurandu-si o prezenta locala si, prin aceasta, extinderea afacerilor din Bulgaria”, declara Irina Socol, Presedinte&CEO SIVECO Romania.
 
Conform expertilor de piata, piata Bulgariei este pozitiv influentata de recenta aderare la UE si de privatizarile ce au avut loc incepand cu sfarsitul lui 2006, iar, in conditiile mentinerii acestui trend pozitiv, perspectivele sunt optimiste: administratia publica va putea initia proiecte de mare anvergura, prin atragerea de finantari din partea Bancii Mondiale sau prin programele PHARE. Investitiile cele mai mari in IT sunt preconizate a proveni din sectoarele de utilitati, productie, administratie publica, telecomunicatii si banking, similar situatiei de pe piata romaneasca.
 
In toate aceste sectoare economice, SIVECO Romania detine o expertiza valoroasa pe care isi propune sa o aduca mediului de afaceri din Bulgaria prin intermediul companiei Latona. Experienta colegilor bulgari in proiecte similare, apropierea mai mare de piata si intelegerea specificitatilor culturale, inclusiv a limbii, vor contribui la continuarea si initierea de proiecte complexe din zona IT atat la nivelul pietei din Bulgaria, cat si in intreaga zona sud-est europeana.
 
„Replicarea proiectelor de succes din Romania in tari ce prezinta similitudini cu mediul de afaceri din tara noastra ne permite valorificarea know-how-ului pe care l-am dobandit in proiecte complexe de eLearning, eHealth, eBusiness, eGovernment.
Piata bulgareasca ne ofera posibilitatea de a dezvolta, impreuna cu compania Latona – acum parte a „familiei” SIVECO, proiecte mari, de impact, capabile sa aduca plus-valoare mediului de afaceri international”, declara Irina Socol, Presedinte&CEO, SIVECO Romania.
 
Despre SIVECO Romania
Infiinţata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in ţari din Europa, Orientul Mijlociu şi spaţiul CSI. Adresandu-se cu precadere organizaţiilor mari şi mijlocii, compania ofera soluţii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms şi eBusiness atat pentru piaţa locala cat şi pentru cea internaţionala. De asemenea, compania s-a specializat in execuţia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare.
In prezent, soluţiile SIVECO sunt  utilizate de catre 1800 de clienţi din 35 de ţari.
550 dintre aceşti beneficiari sunt localizaţi in Romania. Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitand www.siveco.ro şi www.advancedElearning.com.

Tags: