Home » D:News » Tigrii din India aparati de “Fortele Speciale”

Tigrii din India aparati de “Fortele Speciale”

Publicat: 29.02.2008
Tigrii din India aparati de “Fortele Speciale”
Guvernul indian va cheltui suma de 12,5 milioane de dolari pentru crearea unei forte speciale, care sa apere ultimele exemplare de tigri, deoarece numarul lor s-a micsorat datorita braconajului excesiv si a distrugerii habitatului acestora.

Armele neperformante, salariile foarte mici si coruptia existenta in randul paznicilor duc la slabirea protectiei asupra tigrilor din India.
Potrivit unui nou studiu, care a injumatatit numarul de tigri existenti la recensamatul din 2002, se pare ca ar mai exista un numar de 1.411 exemplare.
Declinul acestora este foarte alarmant, luand in considerare ca acum un secol, in India, existau peste 40.000 de tigri.
Pesimistii spun ca este putin probabil ca numarul acestora sa mai creasca vreodata, dar chiar si asa, guvernul nu se da batut si incearca o ultima solutie.
Palaniappan Chidambaram, ministrul de finante al Indiei, a anuntat alocarea sumei de 12,5 milioane dolari pentru a creste, a inarma si a desfasura o “Forta Speciala de Protectie a Tigrilor”. Acesta a declarat, in fata parlamentului, la prezentarea bugetului din perioada 2008-2009, ca ” Numarul 1411 ar trebui sa traga semnalul de alarma. Acesta este numarul tigrilor care traiesc in prezent, in India”.

Unii experti sunt de parere ca aceasta suma nu va acoperi decat o mica parte a problemelor, deoarece ar trebui realizat un plan de ansamblu care sa acopere si ceilalti factori ce influenteaza viata din salbaticie

Sursa: reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase