Home » D:News » Ultima dorinta a lui Sir Edmund Hillary a fost implinita

Ultima dorinta a lui Sir Edmund Hillary a fost implinita

Publicat: 04.03.2008
Ultima dorinta a lui Sir Edmund Hillary a fost implinita
Cenusa lui Sir Edmund Hillary, celebrul cuceritor al Everestului din 1953, a fost aruncata in mare in cadrul unei ceremonii private in tara sa natala, Noua Zeelanda.

Ceremonia, desfasurata la bordul unui vas, a avut ca scop implinirea ultimei dorinte a lui Sir Edmund Hillary, care si-a manifestat dorinta de a fi inmormantat in mare, dupa ce si-a dedicat intreaga viata muntelui.
Cenusa a fost aruncata in mare de pe bordul vasului Spirit of New Zeeland, iar la procesiune au luat parte primul ministru al Noii Zeelande, Helen Clark si alte 30 de persoane, familia manifestandu-si dorinta unei ceremonii restranse.
O mentiune din cartea sa, “View from de summit”, se refera la dorinta acestuia de a-si incheia complet cercul vietii, odata cu depunerea ramasitelor sale in mijlocul apelor.
Simplul apicultor, care a reusit sa escaladeze varful Everest in 1953, performanta care la vremea respectiva echivala cu daramarea unui mit, aventurandu-se apoi in expeditii pe raul Gange si in Antarctica, a decedat in luna ianuarie a acestui an, la varsta de 88 de ani.
Hillary si-a dedicat viata ajutorarii comunitati de serpasi din Nepal, in cinstea ghidului sau, Tenzing Norgay.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care l-a innobilat cavaler, mai tarziu oferindu-i si distinctia rara de Cavaler al Ordinului Jartierei, va tine o ceremonie privata in memoria lui Sir Hillary la castelul Windsor in luna aprilie a acestui an. 

Sursa: nationalgeografic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase