Prima pagină D:News

Spatiul interstelar - cel mai mare rezervor de diamante

Redactia Descopera.ro | 03.06.2008 | ● Vizualizări: 242
Spatiul interstelar - cel mai mare rezervor de diamante     Diamante, Spatiu Interstelar, Bijuterii, Carbon, Pamant + zoom
Galerie foto (1)

Cercetatorii de la NASA au gasit o cale de a folosi un telescop cu infrarosu, cu ajutorul caruia sa descopere diamantele spatiale.

Spre deosebire de cele rare de pe Pamant, care stralucesc pe bijuterii, sunt slefuite si au o duritate foarte mare, cele ceresti sunt prezente peste tot in spatiu, avand dimensiuni extrem de reduse. Aproximativ 25.000 de particule ar putea fi concentrate intr-un fir de nisip. Prin analogie, fiecare nor cosmic poate contine peste 100.000 de trilioane de nanodiamante. 
Desi diamantele spatiale sunt compuse din carbon, folosirea acestora este posibila si pe Pamant, studiul asupra lor putand ajuta oamenii de stiinta sa inteleaga formarea moleculara a acestuia.

In spatiul terestru, structura lor se formeaza in adancurile pamantului, unde exista temperaturi si presiuni foarte mari, in schimb, in spatiu, sunt exact conditiile opuse, cu o presiune extrem de scazuta si temperaturi sub 400 de grade Fahrenheit.

Sursa: discovery