Home » D:News » Jocurile video vor putea fi controlate cu puterea gandului

Jocurile video vor putea fi controlate cu puterea gandului

Jocurile video vor putea fi controlate cu puterea gandului
Publicat: 10.03.2008
Imagineaza-ti sa controlezi un joc video numai cu puterea gandului. In urma cu 2 saptamani, in cadrul Conferintei pentru Dezvoltarea Jocurilor, “Emotiv Systems” o companie care produce soft-uri in San Fransisco, a dezvaluit un nou dispozitiv numit ”Epoc”, care va ajuta sa faceti asta.

Desi produsul elaborat, care arata ca un set de casti, va fi initial dezvoltat numai pentru jocuri video, se spera ca pe viitor sa poata fi utilizat si in medicina, realitate virtuala, robotica, educatie si multe alte domenii.
Tehnologia se bazeaza pe electroencefalograma, mai cumoscuta ca EEG. Acesta exista de peste 100 de ani, fiind folosit in mod curent pentru a studia tipul somnului si epilepsia, prin analizarea activitatii electrice din creier.
Pana de curand, interpretarea EEG-ul era privita ca fiind prea vasta pentru cele mai multe dintre aplicatii.

Presedintele “Emotiv Systems”, Tan Le, a declarat ca aceasta realizare se gaseste in algoritmul softului care decodeaza gandurile unei persoane prin analizarea impulsurilor electrice din creier.
Dispozitivul va fi disponibil pe piata pana de Craciun, iar pretul va fi de aproximativ 300 de dolari, unele jocuri fiind realizate exclusiv pentru acesta.

Sursa: discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase