Home » D:News » Fosila de strut veche de 56 de milioane de ani, descoperita in Franta

Fosila de strut veche de 56 de milioane de ani, descoperita in Franta

Fosila de strut veche de 56 de milioane de ani, descoperita in Franta
Publicat: 14.03.2008
O fosila de vertebrat descoperita intr-o cariera de piatra situata la 60 de kilometri la nord de Paris indica faptul ca o pasare terestra mare, inrudita cu strutul, a trait in aceasta regiune in urma cu 56 de milioane de ani, informeaza AFP.

Judecand dupa dimensiuni, animalul avea o talie apropiata de a strutului, cea mai mare pasare din zilele noastre, putand atinge o inaltime de 2,50 metri, potrivit lui Eric Buffetaut, paleontolog la Centrul national de cercetari stiintifice (CNRS).
Exista insa o diferenta intre strutul actual, care traieste in zone semi-desertice, si pasarea care, se pare, prefera zonele umede, cu vegetatie luxurianta, intr-un climat cald, alaturi de testoase, crocodili si diverse mamifere, ale caror fosile au fost, de asemenea, descoperite in carierele din regiune.
Comportamentul sau, este de parere paleontologul, era mai apropiat de cel al casuarului (Casuarius casuarius), un "var" al strutului, care traieste in padurile tropicale din Noua Guinee si nord-estul Australiei. Spre deosebire de struti, care sunt mai degraba erbivori, casuarul se hraneste cu fructe si animale mici.
O pasare similara a fost descoperita in secolul al 19-lea langa Reims, nord-estul Frantei, insa fosilele acestui "strabunic" al strutului sunt foarte rare, a subliniat Eric Buffetaut.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase