Prima pagină D:News

Smart Google te ajuta sa gasesti cheile, telefoanele si iPod-urile pierdute

Redactia Descopera.ro | 03.14.2008 | ● Vizualizări: 211
Smart Google te ajuta sa gasesti cheile, telefoanele si iPod-urile pierdute     Smart Google, Telefoane, Chei, iPod, Tokio, Memorie + zoom
Galerie foto (1)

Persoanele distrate nu trebuie sa isi mai faca griji din cauza pierderii cheilor, telefoanelor mobile sau a iPod-urilor.

Oamenii de stiinta japonezi au pus la punct o pereche de ochelari inteligenti, dotati cu o minicamera de luat vederi, care inregistreaza tot ceea ce trece prin fata purtatorului.
“Singurul lucru de care nu iti pot aminti este unde ti-ai lasat ochelarii”, afirma profesorul Kuniyoshi de la Univeristatea din Tokio.
Acesta spera ca inventia sa ajute persoanele care au probleme de memorie, asa cum este cazul celor care sufera de boala Alzheimer sau alte forme de dementa.

Memoria dispozitivului permite inregistrarea formei si a denumirii a peste 60 de obiecte pe care apoi le poate recunoaste fara nici cea mai mica eroare.
Specialistii niponi sugereaza, in acest sens, ca ochelarii pot fi folositi si ca material educational pentru identificare diferitelor specii de plante si animale, si chiar in recunoastea persoanelor, ceea ce ar feri pe purtator de situatia neplacuta in care uita numele interlocutorului.

Desi prototipul realizat este destul de mare si dificil de purtat, cercetatorii estimeaza ca peste numai cativa ani acesta va fi putea redus simtitor, astfel incat prezenta lui sa fie insesizabila.

 Sursa: DailyMail