Home » D:News » SUA incepe batalia in razboiul cu incalzirea globala

SUA incepe batalia in razboiul cu incalzirea globala

SUA incepe batalia in razboiul cu incalzirea globala
Publicat: 19.03.2008
Cateva state din SUA, cel mai mare emitent de dioxid de carbon, au ales de curand solutia comercializarii carbonului, pavand drumul pentru miscari similare din partea altor state.

Americanii vor incepe in curand lupta impotriva incalzirii globale prin realizarea unui nou pact, aflat in prezent in discutie, care prevede dezvoltarea pietii carbonului in urmatorii doi ani, au aratat reprezentantii Lehman Brothers, informeaza Reuters.
"Sunt destul de increzator ca nu mai tarziu de 2010 veti vedea o legislatie substantiala pentru schimbarile climatice si in Statele Unite. Cand Statele Unite vor lua atitudine, nu se pune problema daca, ci cand, acest lucru va deschide noi posibilitati pentru dialoguri serioase intre SUA, China, Japonia si alte tari, despre cum vom proceda”, a declarat Theodore Roosevelt, presedintele “Consiliului pentru Schimbari Climatice” al Lehman Brothers.

O schema de comercializare a carbonului este deja pusa in aplicare in Europa, iar Bursa de la Tokyo si-a exprimat intentia de a crea platforme de comercializare, a declarat John Llewellyn, consilierul pe probleme economice al Lehman.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase