Home » D:News » Uzina de submarine naziste, scoasa la licitatie

Uzina de submarine naziste, scoasa la licitatie

Uzina de submarine naziste, scoasa la licitatie
Publicat: 20.03.2008
Cel mai mare buncar nazist care a rezistat dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, este o constructie uriasa, cu dimensiunile unei catedrale: 426 metri lungime, 97 metri latime si 25 metri inaltime, prevazuta cu pereti de beton de 7 metri grosime.

Proiectat cu scopul de a fabrica submarine, buncarul a fost construit langa Bremen, in timpul celui de-al Treilea Reicht. El va fi scos la licitatie de catre Ministerul Apararii din Germania, informeaza "The Times".
Nu s-a stabilit inca un pret de pornire, dar oficialii germani spun ca ar putea face o reducere oricarei oferte serioase, intrucat intretinerea uzinei a devenit o povara pentru guvern. Intretinerea acestuia inghite peste 800.000 de euro anual, alocati din bugetul ministerului.
"Aceasta suma de bani reprezinta numai investitiile absolut necesare pentru ca buncarul sa nu ajunga o ruina", a declarat Wolfgang zu Put¬litz, comandantul insarcinat cu administrarea Complexului Valentin.

Hitler a ordonat construirea acestei uzine cu scopul de a fabrica in timp-record un nou tip de submarine, amenintat de posibilitatea ca Germania sa piarda razboiul pe mare.
Edificiul a primit numele de "Cod Valentin", fiind vazut ca ultima sansa a liderului nazist de a obtine o victorie in lupta cu fortele maritime ale aliatilor.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase