Home » D:News » Primul act sexual a avut loc acum 570 de milioane de ani

Primul act sexual a avut loc acum 570 de milioane de ani

Primul act sexual a avut loc acum 570 de milioane de ani
Publicat: 25.03.2008
Descoperirea unei specii primitive de coral pe tarmul Australiei poate revolutiona teoriile privind aparitia vietii sexuale la animalele de pe Terra, anunta cercetatorii americani de la Universitatea Riverside California.

Animalul, botezat Funisia dorothea a trait acum circa 570 de milioane de ani si este prima specie care s-a reprodus pe cale sexuala, cu 30 de milioane de ani mai devreme decat se crezuse initial.

„Se pare ca misterioasa creatura era activa sexual, atata vreme cat specimenele descoperite formau un grup cu indivizi de aceeasi varsta. Cu toate acestea, organismele erau prea primitive ca sa constientizeze acest lucru, mai ales ca reproducerea putea fi si asexuata, asa cum se intampla in cazul plantelor”, anunta Mary Droser, coordonatorul echipei de specialisti.

Funisia a aparut in urma cu aproximativ 600 de milioane de ani, in era Neoproterozoica, si reprezenta unul dintre cele mai avansate organisme din acea perioada. Lipsit de pradatori naturali, animalul s-a dezvoltat in voie, ocupand suprafete intinse asemenea coralilor din zilele noastre. Acesta putea atinge o lungime de 30 de centimetri, fiind suficient de flexibil pentru a se apleca in cautarea partenerilor. Desi coralul primitiv avea radacini, se pare ca acestea erau capatate la maturitate, dupa ce animalul depasea stadiul de larva.

"Sunt siguri ca am descoperit prima creatura care a folosit reproducerea sexuala, la scurt timp de la aparitia primelor forme de viata multicelulare, intr-unul dintre primele ecosisteme cunoscute pe Terra", a concluzionat Droser.

Sursa: DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase