Home » D:News » Masajul virtual poate vindeca durerea “membrelor fantoma”

Masajul virtual poate vindeca durerea “membrelor fantoma”

Masajul virtual poate vindeca durerea “membrelor fantoma”
Publicat: 25.03.2008
Persoanele care au suferit amputari ale membrelor s-au plans deseori de dureri in aceste zone, asa numitele “membre fantoma”. Pentru ceea ce medicina considera inca un mister al creierului uman, s-a gasit deja o solutie inedita care are ca rezultat tratarea acestor dureri: masajul.

Datorita miscarilor alternate, masajul are proprietatea de a pune sangele in miscare, ceea ce duce la directionarea corecta a fluxului sangvin catre creier.
Insa cum poti masa parti ale corpului care nu exista?
Savantii au lasat tot in seama creierului uman aceasta sarcina. In urma experimentelor performate pe un numar mare de subiecti, s-a dovedit ca este de ajuns ca o persoana care a suferit o amputare sa priveasca la cineva apropiat masand exact partea corpului in care primul subiect manifesta dureri. Neuronii-oglinda, cum au fost botezati, vor induce starea de bine si persoanei care manifesta durerea. Se pare ca aceasta proprietate a creierului uman de a crea o realitate virtuala porneste dintr-un instinct de supravietuire. Asta ne ajuta, in general, sa anticipam miscarile celor din jurul nostru.
Un alt experiment realizat de cercetatori a avut aceleasi rezultate. De aceasta data, o persoana era lovita peste mana, iar privitorul, caruia ii lipsea acea mana, a marturisit ca a simiti durere in acea parte inexistenta, doar privind experienta.

Sursa: DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase