Home » D:News » Un tren de epoca va circula între Brasov şi Rasnov, din luna mai

Un tren de epoca va circula între Brasov şi Rasnov, din luna mai

Un tren de epoca va circula între Brasov şi Rasnov, din luna mai
Publicat: 28.03.2008
Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a anuntat, joi, ca in luna mai va fi inaugurat un tren de epoca din anii 1900, care va circula pe ruta Brasov - Rasnov - Zarnesti, iar gara din Rasnov va fi reamenajata pe baza unor fotografii vechi.

"In luna mai va fi primul transport cu mocanita, care va pleca din gara Brasov si va opri în statiile Cristian, Rasnov si Zarnesti. Vor fi doar doua curse pe saptamana, sambata si duminica", a spus Cancescu.

Consiliul Judetean Brasov a achizitionat de la Sibiu, cu sprijinul ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, doua locomotive Pacific, patru vagoane de calatori si un vagon restaurant ce a apartinut regelui Ferdinand.

Initial, se dorea reconditionarea unor vagoane vechi de la Brasov, insa acestea se aflau intr- un grad prea inaintat de uzura si nu au putut fi reconditionate in conditii proprii. In ceea ce priveste gara din Rasnov, lucrarile pentru reamenajarea acesteia au fost demarate urmand ca in decurs de aproximativ o luna sa fie finalizate.

"Gara din Rasnov, care arata ca o gara uitata de Dumnezeu, va fi renovata dupa niste fotografii vechi si va arata exact ca in anii 1900", a precizat presedintele CJ.

Sursa:Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase