Home » D:News » Cea mai veche inregistrare descoperita este un cantec frantuzesc

Cea mai veche inregistrare descoperita este un cantec frantuzesc

Cea mai veche inregistrare descoperita este un cantec frantuzesc
Publicat: 31.03.2008
La prima ascultare sunt doar sunete foarte inalte, insa cercetatorii sustin ca inregistrarea in limba franceza care dateaza din 1860 este cea mai veche voce inregistrata cunoscuta pana in prezent.

Secventa de 10 secunde a cantecului “Au clair de la Lune”, a fost descoperita recent de istoricul audio David Giovannoni. Pana in acest moment, recordul era detinut de inregistrarea lui Thomas Edison, “Mary had a little lamb”, cu 17 ani mai tanara decat detinatoarea actualului record. Pana in prezent, primele inregistrari ale voci umane erau atribuite exclusiv inventatorului Thomas Edison.

Sunetul a fost capturat cu ajutorul unui fonoautograf, un aparat creat de inventatorul parizian Edouard-Leon Scott de Martinville, cel care a creat si inregistrarile vizuale ale undelor sonore.
Nemaifiind posibila redarea sunetelor cu ajutorul unei tehnici vechi de aproape 150 de ani, intreg procesul a fost realizat in conditii de laborator, precedat de o prelucrare minima a materialului, pentru a imbunatati calitatea sunetului.

Asculta aici cea mai veche voce umana inregistrata.

Sursa: Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase