Home » D:News » Noi virusi letali descoperiti in padurea amazoniana

Noi virusi letali descoperiti in padurea amazoniana

Noi virusi letali descoperiti in padurea amazoniana
Publicat: 03.04.2008
In timp ce studiau cauzele raspandirii leptospirozei la populatiile din bazinul amazonian, cercetatorii de la Universitatea de Medicina din San Diego, California, alaturi de colegii lor de la Universidad Peruana Cayetano Heredia din Lima, Peru, au descoperit noi bacterii responsabile de producerea a peste 40% dintre cazurile temutei afectiuni.

Pacientii infectati prezentau forme severe ale acestei boli, manifestate prin icter, disfunctii renale si hemoragii pulmonare, toate cu o rata mare a mortalitatii. Joseph Vinetz, profesor la universitatea californiana, a anuntat in aceasta dimineata identificarea unor noi agenti patogeni din familia Leptospirei care, asemenea virusului clasic, se transmit de la animale la oameni.

Leptospiroza este una dintre cele mai raspandite boli, cu zeci de milioane de noi cazuri inregistrate anual pe tot cuprinsul globului. Rata mortalitatii atinge in medie 20-25% desi, in unele zone, aceasta poate urca simtitor. Zonele cu risc ridicat sunt regiunile tropicale si cele rurale, acolo unde infestarea apei cu leptospira din urina animalelor este una frecventa.

Cercetatorii au identificat si izolat un nou virus, Leptospira licerasiae, recoltata de la un mic numar de pacienti si de la 8 soareci.
“Noua specie are caracteristici diferite fundamental fata de agentii patogeni cunoscuti. Credem ca sute de pacienti sunt deja infectati cu acest virus si, ceea ce este si mai grav, este faptul ca anticorpii nu reactioneaza la testele normale”, declara Vinetz.

Pana in momentul de fata, dintre 881 de pacienti depistati cu leptospiroza doar 41% au generat anticorpi impotriva leptospirei licerasiae.

Sursa: ScienceDaily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase