Home » D:News » Flacara Olimpica s-a stins

Flacara Olimpica s-a stins

Flacara Olimpica s-a stins
Publicat: 07.04.2008
Protestatarii pro-tibetani au reusit sa determine autoritatile franceze sa stinga Flacara Olimpica in timp ce aceasta era purtata prin Paris, anunta FrancePress.

Torta a fost stinsa din motive de securitate si urcata intr-un autobuz datorita sutelor de protestatari care incercau sa impiedice delegatia olimpica sa inainteze pe traseul stabilit.
Desi sportivul francez Stephane Diagana, purtatorul tortei olimpice, a fost protejat de mai multe unitati motorizate ale politiei pariziene, de o brigada de pompieri si zeci de politai, acesta nu a putut inainta mai mult de 200 de metri prin busculada produsa de demonstranti.

Fortele de ordine au efectuat cinci arestari: doi manifestanţi pro-tibetani, doi membri ai organizaţiei Reporteri fara Frontiere şi un ecologist care incercase sa stinga flacara cu ajutorul unui extinctor.

Protestatarii au mai reusit sa arboreze pe Turnul Eiffel un steag negru ce reprezinta cercurile olimpice sub forma unor catuse, contrazicand declaratia ambasadorului chinez de la Paris ce sustinea ca posibilele manifestatii vor fi sustinute de catre o mica masa de oameni.

Sursa:AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase