Home » D:News » SIVECO Romania pune la dispozitia administratiei publice locale un sistem modern de management al colectării impozitelor si taxelor

SIVECO Romania pune la dispozitia administratiei publice locale un sistem modern de management al colectării impozitelor si taxelor

Autor: Adrian Nicolae 04.08.2008
SIVECO Romania pune la dispozitia administratiei publice locale un sistem modern de management al colectării impozitelor si taxelor
Orientarea administratiei locale romanesti spre cetatean devine tot mai vizibila prin actiunile si initiativele sectorului public din ultimii ani. Pentru a instaura o relatie transparenta si moderna cu cetatenii, institutiile publice apelează tot mai des la solutiile IT in „lupta” dusa impotriva birocratiei.

In opinia lui Viorel Coifan, Business Development Manager – Public Administration in cadrul companiei SIVECO Romania, tehnologia informatiei reprezinta insa o sursa  insuficient explorata deocamdata de administratia publica romaneasca in scopul cresterii eficientei si imbunatatirii proceselor proprii. „Ne propunem sa aducem tot mai des fata in fata utilizatorii din sectorul public cu solutii IT fiabile si, cel mai important, adaptate specificului activitatilor din aceasta zona. Noua solutie pe care o propunem administratiei publice locale poarta denumirea de iTAXCollect si reprezinta un produs informatic dedicat colectarii taxelor si impozitelor la acest nivel”, a declarat managerul la sfarsitul lunii martie. 
Compania SIVECO Romania isi propune sa satisfaca nevoile sectorului public printr-un set de solutii complementare, ce cuprinde atat sistemul informatic integrat SIVECO Applications, cat si solutia de management al documentelor si fluxurilor de lucru SIVADOC, solutia de Business Intelligence SIVECO Business Analyzer sau solutiile tip Infochiosc si Portal. In cadrul acestei game, iTAXCollect reprezinta un instrument informatic complex, ce serveste atat intereselor autoritatilor, cat si intereselor individuale de informare ale cetatenilor.  
„Punem la dispozitia institutiilor publice o solutie care automatizeaza complet procesul de calcul si actualizare a datelor privind impozitele si taxele datorate de catre cetateni. Intregul proces este simplificat si fluidizat, in conditiile centralizării datelor si asigurarii unui inalt nivel de securitate a lor. Sistemul urmareste acuratetea si unicitatea datelor, fiind usor de administrat, inclusiv atunci cand ne referim la actualizarea parametrilor de calcul”, a explicat Viorel Coifan.
iTAXCollect este, de altfel, singura aplicatie de pe piata care a reusit sa implementeze calculul impozitului si gestionarea lui in mod dinamic. Printre alte atuuri ale solutiei se numara si implementarea facila atat a legislatiei la nivel national, cat si a normelor legale emise de catre consiliile locale. Mai mult, sistemul propus de SIVECO Romania este unul deschis, oferind posibilitatea interconectarii lui cu alte aplicatii din domeniul administratiei publice.  iTAXCollect s-a dovedit deja cea mai potrivita solutie de management al taxelor si impozitelor pentru mai multe localitati de pe teritoriul României, asigurand primariilor beneficiare un management superior al intregului flux de colectare a impozitelor si taxelor.