Home » D:News » Micsorarea ratei despaduririlor valoreaza miliarde

Micsorarea ratei despaduririlor valoreaza miliarde

Micsorarea ratei despaduririlor valoreaza miliarde
Publicat: 09.04.2008
Arderea padurilor in vederea obtinerii terenurilor arabile genereaza 20% din totalul emisiilor de gaze responsabile de efectul de sera.

Un nou studiu publicat in The British journal Philosophical Transactions, arata ca incetinirea procesului intens de despadurire in zona padurilor tropicale din America de Sud si Africa ar genera un castig anual de miliarde de dolari pentru tarile care fac parte din programul O.N.U. de prevenire a efectelor schimbarii climatului.
Daca rata despaduriiri s-ar micsora cu 10%, eliberarea de dioxid de carbon in atmosfera ar fi mai mica cu 300 milioane de tone.

In prezent, in atentia O.N.U. se afla tarile cu o rata mare a despaduririlor, cum ar fi Brazilia sau Ecuador, care vor fi rasplatite pentru respectarea acestui program. Insa alte tari, care au luat deja masuri in acest sens, incetinind sau chiar stopand despadurirea, cum ar fi Costa Rica sau Chile, nu vor fi rasplatite la fel de generos. Dezvoltatorii acestui program au recunoscut faptul ca implementarea unui sistem corect va reprezenta o mare provocare. 
O.N.U. urmareste reducerea emisiilor generate de despadurirea masiva, ca parte a unui program pe termen lung care vizeaza incetinirea si combaterea schimbarii climatului si evitarea catastrofelor naturale generate de acest dezechilibru. 

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase