Home » D:News » Administratia prezidentiala din Brazilia, invinovatita pentru decimarea triburilor indiene

Administratia prezidentiala din Brazilia, invinovatita pentru decimarea triburilor indiene

Administratia prezidentiala din Brazilia, invinovatita pentru decimarea triburilor indiene
Publicat: 11.04.2008
O grupare catolica din Brazilia invinovateste administratia presedintelui Luiz Inacio Lula pentru numarul ridicat de crime petrecute in randul triburilor indiene.

92 de indigeni au fost ucisi in 2007, anunta un raport al Consiliului Misionar Indigen emis catre Biserica romano-catolica. Este cea mai inalta rata a omuciderilor in randul acestor triburi din ultimii 20 de ani.
“Cresterea violentei este o reflexie a politicii neglijente a guvernului Lula”, a declarat Antonio Liebgott, vice-presedintele consiliului. “Administratia Lula a facut prea putin pentru a garanta drepturile indienilor asupra pamanturilor care le apartin de drept, ceea ce a exacerbat ciocnirile de interese din interiorul acestora”, afirma in continuare Liebgott.

Indienii se ucid intre ei din cauza supraaglomerarii rezervatiilor, fapt care duce la aparitia conflictelor intre locuitorii acestora. Cele mai multe omucideri implica mutilari, injunghieri, batai si strangulari.
Prezenta si accesul facil la droguri nu face decat sa inrautateasca situatia aproape disperata a indigenilor. Populatia indiana din Brazilia numara in prezent 750 000 de locuitori, fata de cele cateva milioane de persoane, cate erau estimate la acostarea navigatorilor portughezi in Brazilia, in 1500.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase