Home » D:News » A VIII-a editie a concursului National de Informatica“Urmasii lui Moisil” si-a desemnat castigatorii

A VIII-a editie a concursului National de Informatica“Urmasii lui Moisil” si-a desemnat castigatorii

Descopera 04.15.2008
A VIII-a editie a concursului National de Informatica“Urmasii lui Moisil” si-a desemnat castigatorii
Recent, la Iasi, s-a desfasurat cea de-a VIII-a editie a Concursului National de Informatica "Urmasii lui Moisil". Competitia gazduita de Liceul de Informatica “Grigore Moisil” si-a propus sa devina un important instrument de selectie, antrenare si promovare a valorilor. Prestigiul acestui concurs se datoreaza calitatii si nivelului ridicat al problemelor propuse, modalitatii de lucru novatoare si evaluarii la standarde internationale.

Competitia, ce se adresa initial elevilor din judetele care fac parte din Centrul regional pentru Tineri Capabili de Performanta Iasi, a devenit incepand cu anul 2007, un eveniment national. La concursul din acest an au participat peste 80 de elevi din intreaga tara, alaturi de o echipa valoroasa din Republica Moldova.

Proba de concurs pentru Concursul National de Informatica "Urmasii lui Moisil" a constat din problemele de la runda XIII din cadrul programului de pregatire de performanta in informatica .campion. In urma celei de-a XIII-a etape si ultima din competitia online, s-au calificat, pentru marea finala .campion 2008, primii 50 de concurenti care au obtinut cele mai mari punctaje. Finala se va desfasura la Bran in perioada 8-11 mai.
 
“Ma bucur sa intalnesc la competitia “Urmasii lui Moisil” participanti la fostele editii .campion si deabia astept sa ii revad pe multi dintre ei la marea finala. Am fost impresionat de rezolvarile ingenioase propuse de competitori si sunt convins ca o sa asistam la rezultate deosebite si la finala .campion 2008”, declara Radu Jugureanu, AeL eContent Manager in cadrul SIVECO Romania.
 
Trofeul “Urmasul lui Moisil” i-a fost acordat lui Sergiu Vicol, elev in clasa a IX-a la liceul „Grigore Moisil” din Iasi. Tanarul a impresionat juriul prin rezultatul exceptional pe care l-a inregistrat, fiind singurul concurent care a incheiat competitia cu punctaj maxim.
 
Premiul I a fost acordat elevilor: Stefan Snider – clasa a Xll-a, din Arad; Alexandru Paieru – clasa a Xl-a, din Iasi; Sergiu Vicol – clasa a lX-a, din Iasi si Constantin Berzan – clasa a Xll-a, din Republica Moldova. Premiul doi a fost obtinut de: Marina Horlescu – clasa a Xll-a, din Bacau; Iulia Tamas – clasa a lX-a, din Prahova si Alexandru Cazacu – clasa a lX,-a din Dolj. Altor 15 participanti le-au fost acordate mentiuni pentru rezultatele bune pe care le-au obtinut in competitie.
 
Sprijinul acordat de SIVECO Romania atat organizatorilor acestui eveniment, cat si elevilor si profesorilor participanti, se inscrie in strategia companiei de a contribui continuu la promovarea tinerilor valorosi.
 
Despre .campion
Programul de pregatire de performanta in informatica .campion este sustinut de profesori de prestigiu si studenti, fosti castigatori ai olimpiadelor internationale de informatica. Proiectul se desfasoara sub auspiciile Centrului Virtual de Excelenta SIVECO, creat de SIVECO Romania in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.
 
Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
 
In prezent, solutiile SIVECO sunt  utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume. Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 
De-a lungul celor 15 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si  "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte.
 
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedelearning.com.