Home » D:News » DraCOOLa aduce filmele horror si fantasy la Brasov

DraCOOLa aduce filmele horror si fantasy la Brasov

DraCOOLa aduce filmele horror si fantasy la Brasov
Publicat: 18.04.2008
Festivalul de filme horror si fantasy DraCOOLa, organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), va avea loc la Brasov, in perioada 4-10 august, a declarat pentru MEDIAFAX George Scripcaru, primarul municipiului Brasov.

George Scripcaru, primarul Brasovului, a declarat pentru MEDIAFAX ca, in urma unei sedinte a Consiliului Local, a fost aprobat proiectul pentru Festivalul International de Film DraCOOLa, care va fi finantat cu o suma totala de circa 350-400.000 de euro, aceasta urmand sa fie "impartita intre municipalitate si surse colaterale, cum ar fi sponsorii".
"Este un festival care se adreseaza atat oamenilor din Brasov, cat si turistilor si pasionatilor de film. Vom avea doua sau trei locatii pentru proiectii in aer liber, dar probabil va exista si o locatie indoor, pentru proiectii in timpul zilei, festivalul urmand sa aiba mai multe sectiuni", a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Gligor, director de programe in cadrul APFR.
De asemenea, el a precizat ca, prin acest festival, isi propun sa intre in Federatia europena a festivalurilor de film fantastic si horror, care grupeaza sapte-opt festivaluri din Europa. Printre festivalurile filiale ale acestei federatii se afla Fantasporto (organizat la Porto), Brussels International Festival of Fantastic Film (Bruxelles), Amsterdam Fantasy Film Festival, Neuchatel International Fantasy Film Festival, Cinénygma Luxembourg International Film Festival si Festival Internacional de Cinema de Catalunya.
APFR a primit, in cadrul sesiunii de finantari pentru organizarea sau participarea la festivaluri si targuri de filme interne si internationale, organizata de Centru National al Cinematografiei (CNC), suma de 200.000 de lei. O hotarare a Consiliului Local al Municipiului Brasov, din 31 martie 2008, arata, la articolul 1, ca "se aproba participarea Municipiului Brasov in calitate de co-organizator al evenimentului «DraCOOLa International Film Festival Brasov», editia I, in perioada 4 – 10 august 2008" si, la articolul 2, ca "se aproba decontarea de catre Municipiul Brasov a cheltuielilor legate de desfasurarea acestui eveniment, respectiv premii, tiparituri, cazare, birou – comunicare – IT, diverse, in limita fondurilor aprobate in bugetul local pentru aceasta destinatie".

Sursa:Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase