Home » D:News » Mormant medieval japonez, deschis in premiera

Mormant medieval japonez, deschis in premiera

Mormant medieval japonez, deschis in premiera
Publicat: 30.04.2008
Ultimele studii si concluzii ale unei reputate echipe de arheologi japonezi se pare ca vor aviza vizitarea de catre marele public a unora dintre cele mai bine pazite morminte din patrimoniul istoric si cultural al Japoniei.

Pana in prezent, un grup de 16 experti condusi de catre Japanese Archaeological Association, si-a prezentat raporul studiilor efectuate in luna februarie a acestui an in interiorul mormantului Gosashi.
Evenimentul marcheza in premiera accesul unor cercetatori intr-unul dintre cele mai sacre situri arheologice din Japonia, acest lucru fiind posibil doar in urma avizari date de Japan’s Imperial Household Agency, autoritatea responsabila pentru toate siturile arheologice din Tara Soarelui Rasare. Arheologii au facut demersuri pentru studierea acestui mormant imperial inca din anul 1976 dar s-au lovit de refuzul autoritatilor care erau de parere ca un astfel de studiu ar alimenta rumorile populatiei cu privire la suspiciunile conform carora linia de sange a imparatilor japonezi nu ar fi una pura, datorita legaturilor intretinute de acestia in trecutul indepartat cu membri ai nobilimii coreene.

Mormantul Gosashi este situat in prefectura Nara din Vestul Japoniei si este un loc de veneratie pentru multi japonezi datorita faptului ca aici este ingropata imparateasa Jingu, legendara sotie a celui de al 14-lea imparat al Japoniei, care a domnit in jurul anului 200 e.n. De asemeni, ansamblul funerar Gosashi este cel mai mare vestigiu din epoca Kofun, perioada istorica in care intregul arhipelag japonez a fost unificat si s-a format practic poporul Japonez.

Sursa: National Geographic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase