Prima pagină D:News

Scriitorul Antonio Lobo Antunes nu mai vine in Romania

Redactia Descopera.ro | 05.05.2008 | ● Vizualizări: 55
Scriitorul Antonio Lobo Antunes nu mai vine in Romania     Antonio Lobo Antunes, scriitor, portughez, Jose Saramago, Universitatea Ovidius din Constanta, Doctor Honoris Causa + zoom
Galerie foto (1)

Vizita in Romania a scriitorului portughez Antonio Lobo Antunes a fost anulata, din cauza unor probleme de sanatate ale acestuia.

Scriitorul portughez Antonio Lobo Antunes, unul dintre cei mai importanti romancieri contemporani, urma sa faca o vizita in Romania saptamana viitoare şi avea programata o intalnire cu cititorii marti, la Sala Oglinzilor a Uniunii Scriitorilor.  Lui Antonio Lobo Antunes urma, de asemenea, sa ii fie decernat titlul de Doctor Honoris Causa de catre Universitatea Ovidius din Constanta, pe 8 mai.
Antonio Lobo Antunes este considerat, in momentul de fata, unul din cei mai mari scriitori portughezi contemporani, alaturi de Jose Saramago. A scris peste 20 de romane, a primit numeroase premii literare şi a figurat de mai multe ori pe lista scurta pentru Premiul Nobel pentru Literatura, opera sa fiind tradusa in peste 20 de limbi, la edituri prestigioase.

Sursa:Mediafax