Prima pagină D:News

Rosia Montana a fost declarata rezervatie arheologica si naturala

Redactia Descopera.ro | 05.06.2008 | ● Vizualizări: 215
Rosia Montana a fost declarata rezervatie arheologica si naturala     Rosia Montana, rezervatie arheologica, patrimoniu, protectie + zoom
Galerie foto (1)

Senatul a adoptat luni un proiect legislativ prin care Rosia Montana devine rezervatie arheologica si naturala, infiintand Administratia rezervatiei, ca organism care evalueaza starea resurselor naturale ale zonei si emite acordurile de mediu, in scopul protectiei, conservarii si restaurarii zonei.

Senatul a adoptat, cu 44 de voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si 11 abtineri, proiectul de lege privind constituirea Rezervatiei arheologice si naturale Rosia Montana. Propunerea instituie infiintarea Rezervatiei arheologice si naturale Rosia Montana, ca zona de importanta nationala si internationala, "cu patrimoniul arheologic, naturalistic si etnografic".

Proiectul prevede ca prin rezervatie se intelege zona geografica in care sunt incluse si vestigiile arheologice, Rezervatia Rosia Montana fiind supusa "unui regim de administrare special, in scopul protectiei, conservarii, restaurarii si punerii in valoare stiintifica si turistica".

Pentru administrarea patrimoniului Rosia Montana se infiinteaza Administratia Rezervatiei, institutie publica cu personalitate juridica, avand sediul in comuna Rosia Montana, subordonata Ministerului Culturii, Ministerului Internelor si Ministerului Agriculturii.

Sursa: Mediafax