Home » D:News » Legume crescute in spatiu – solutia pentru criza mondiala de alimente

Legume crescute in spatiu – solutia pentru criza mondiala de alimente

Legume crescute in spatiu – solutia pentru criza mondiala de alimente
Publicat: 13.05.2008
Chinezii au reusit sa obtina niste legume uriase din seminte pe care le-au trimis in spatiu si care au stat pe orbita Pamantului timp de doua saptamani. Acestia sunt de parere ca semintele de fructe si legume astfel crescute pot fi raspunsul la criza mondiala de alimente.

Plantele au fost obtinute dintr-un set de 2.000 de seminte lansate pe orbita in 2006, conform dailymail.co.uk. Dupa ce au fost recuperate din spatiu, semintele au fost cultivate in sere, unde au produs specimene de legume monstru.

Cercetatorii de la Academia de Stiinte Agronomice din Guangdong au reusit sa obtina rosii cu o greutate de 9,5 kilograme, dovleci de 95 de kilograme, castraveti cu o lungime de 60 de centimetri, ardei chilli cu o lungime de 22 de centimetri, vinete cu o greutate de 6 kilograme si pepeni verzi enormi. Legumele pot hrani mai multe persoane decat verisorii lor originali si contin mai multi nutrienti, spun specialistii.
China se ocupa cu experimentele asupra plantelor trimise in spatiu din anii ’80.
Anterior, specialistii au obtinut, in conditii de microgravitate, plante de orez si grau mai inalte, rosii si ardei mai mari cu 10 – 20% decat legumele normale.
China este disperata sa gaseasca metode mai bune de a hrani cei 1,3 miliarde de locuitori ai sai, in timp ce terenurile cultivabile trec in proprietatea fabricilor.

Cercetatorii care au obtinut legumele uriase au declarat ca inca nu au aflat de ce semintele au produs legume atat de mari. O posibila explicatie ar fi radiatiile cosmice care au bombardat racheta ce le transporta in timpul petrecut pe orbita sau conditiile de microgravitate.
"Nu credem ca acest lucru reprezinta o amenintare pentru oameni, pentru ca nu li s-au mutat genele, ci doar secventele acestora", au adaugat specialistii.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase