Prima pagină D:News

Larousse se lanseaza pe internet

Redactia Descopera.ro | 05.14.2008 | ● Vizualizări: 36
Larousse se lanseaza pe internet     Larousse, enciclopedie, internet + zoom
Galerie foto (1)

In ultimii ani, editorii de dictionare si enciclopedii tiparite trebuie sa faca fata concurentei internetului, care atrage din ce in ce mai multi utilizatori, in defavoarea enciclopediilor clasice.

Larousse a lansat in cursul zilei de marti prima enciclopedie interactiva online, care pune la dispozitie gratuit continutul dictionarului enciclopedic si contributiile internautilor.
Cele doua componente sunt net distincte, fiind prezentate separat, pe o parte a paginii articolele din Larousse - circa 150.000 de articole si 10.000 de fotografii, desene sau elemente de animatie - si pe cealalta, contributiile internautilor.

Pentru a evita amestecul genurilor, Larousse mizeaza pe imaginea sa de rigoare si viabilitate pentru a atrage contributii de calitate online. Spre deosebire de Wikipedia, unde articolele sunt in general anonime, contribuitorii Larousse vor fi identificati pentru a li se putea publica online textele ale caror proprietari raman. In plus, contributiile la dictionar nu vor putea fi modificate decat de autorii lor.

Citeste mai mult pe www.mediafax.ro

Sursa: Mediafax