Home » D:News » Un singur vaccin antigripal nu este de ajuns

Un singur vaccin antigripal nu este de ajuns

Un singur vaccin antigripal nu este de ajuns
Publicat: 16.05.2008
Se pare ca o singura vaccinare antigripala nu acopera intregul spectru al mutatiilor virusului gripal. Noi studii si metode trebuiesc intreprinse pentru a pune sub adapost populatia mondiala in cazul declansarii unei pandemii, declara cercetatorii din cadrul Medical Research Council.

Teste recente ale vaccinului Tamiflu pe virusul gripei aviare, au demonstrat ca acesta din urma a dezvoltat o relativa imunitate.
Rezultatele studiului indeamna spre o continuare a cautarii si realizarii a noi tipuri de seruri eficiente pentru viitorul apropiat.
Guvernul Marii Britanii care ordonase anterior achizitionarea  unor stocuri ce contineau zeci de milioane de doze ale vaccinului Tamiflu, si-a reconsiderat pozitia datorita  rezultatelor ultimelor teste.
Ultimele cifre vehiculate in cadrul victimelor umane datorita gripei aviare se ridica la 382 persoane infectate si 241 decedate, majoritatea acestor cazuri fiind raportate in sud-estul Asiei.

Expertii avertizeaza ca daca virusul va dezvolta capacitatea de a se transmite usor de la om la om, atunci exista riscul infestarii a milioane de persoane de pe intregul mapamond.
Tamiflu, impreuna cu alt vaccin denumit Relenza, actioneaza prin inhibarea neuramidazelor virusului, responsibile de abilitatea virusului de  a se raspandi cu usurinta.
Echipa de la National Institute of Medic Research a descoperit prin metoda cristalografiei in raze X o noua caracteristica mutagena a virusului H5N1. Savantii au descoperit mai apoi ca atunci cand acesta mutatie apare, virusul devine rezistent la Tamiflu, dar ramane in continuare sensibil la Relenza.
“Nu cred ca omenirea trebuie sa intre in panica, pentru ca din fericire aceste noi mutatii ale virusului nu se raspandesc foarte repede, problema este legata de viitor, cand este posibil sa apara o mutatie in fata careia sa fim neputinciosi”, declara John Oxford, profesor la Queen Mary College.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase