Home » D:News » Costume robotizate pentru soldatii viitorului

Costume robotizate pentru soldatii viitorului

Costume robotizate pentru soldatii viitorului
Publicat: 16.05.2008
Anul viitor, soldatii americani vor testa primele costume din aluminiu, veritabile exoschelete, capabile sa intensifice forta si miscarile celor care le poarta, de pana la 20 de ori, anunta Rex Jameson, angajat al firmei Sarcos Inc. din Salt Lake City.

Compania Sarcos Inc. are un contract cu armata americana, valabil pe doi ani, care valoreaza 10 milioane de dolari. Contractul prevede ca firma sa optimizeze si sa ofere armatei un costum viabil care sa poate fi folosit de catre soldati. In prezent, exoscheletul metalic cantareste 70 de kilograme si este capabil sa simta orice miscare a corpului uman pe care o amplifica aproape instantaneu.
"Desi totul parte sa mearga OK, una dintre problemele producatorilor este aceea de a dezvolta durata de viata a bateriilor care alimenteaza costumul, durata care in prezent nu depaseste 30 de minute", anunta insa Jameson.

“Orice soldat va putea ridica greutati mult mai mari decat o poate face in prezent. Un singur om ar putea ridica incarcaturi de sute de kilograme sau ar putea misca un tanc aflat pe un teren accidentat”, este de parere si Jack Obusek, colonel in rezerva al armatei americane, angajat in prezent al Army’s Soldier Research Development and Engineering Center din Boston.

Sursa: Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase