Home » D:News » Coralii, corodati de apa oceanica acida

Coralii, corodati de apa oceanica acida

Coralii, corodati de apa oceanica acida
Publicat: 23.05.2008
Dioxidul de carbon rezultat din activitatea umana intensa a facut ca apele oceanelor sa devina foarte acide, prin urmare scoicile, coralii si alte creaturi ale marii sunt corodate intr-un timp foarte scurt.

Cercetatorii marini erau la curent cu faptul ca aceasta acidificare a oceanelor are loc in apele adanci, departe de aria continentala. Insa situatia a devenit de-a dreptul dramatica in momentul in care acest fenomen distrugator a inceput sa se manifeste si pe coasta Pacificului, pe o arie vasta, care se intinde din Mexic pana in Canada.
Expertii cred ca este foarte posibil ca intr-un timp scurt aceste probleme sa apara si in alte zone de coasta ale oceanelor si marilor.

O multime de activitati umane, inclusiv respiratia, are ca rezultat emisia de dioxid de carbon, care la randul ei este principalul vinovat pentru efectul de sera. In ultimii 200 de ani, situatia s-a agravat, in urma activitatii industriale intense.
Oceanele sunt de foarte mult timp depozite ale dioxidului de carbon, absorbind peste 525 miliarde de tone in ultimele doua secole, aproximativ o treime din cantitatea totala de dioxid de carbon generata de om in aceasta perioada.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase