Home » D:News » Marina Mexicana, in cautarea rechinilor ucigasi

Marina Mexicana, in cautarea rechinilor ucigasi

Marina Mexicana, in cautarea rechinilor ucigasi
Publicat: 28.05.2008
Marina Mexicana a intrat in alerta dupa ce doi inotatori au fost ucisi si un alt treilea a fost ranit de atacurile rechinilor in urma cu doua zile, se anunta in editia online a agentiei de presa Reuters.

Mai multe nave si elicoptere survoleaza zonele in are au avut loc atacurile rechinilor, intr-o actiune fara precedent in istoria recenta a acestei tari. Lovitura data turismului vine intr-un moment de varf al sezonului, intr-o perioada in care foarte multi practicanti de surf se indreapta catre plajele din Ixtapa-Zihuatanejo.

„Am survolat intreag zona de coasta, am efectuat zboruri de recunoastere, dar pana in prezent nici un rechin urias nu a fost detectat”, anunta Arturo Bernal, unul dintre oficialii mexicani.

Atacurile care au ucis un surfer american si unul mexican sunt cu atat mai neobisnuite cu cat sunt primele de acest gen din ultimii 30 de ani. Expertii incearca sa isi dea seama ce anume a putut provoca o asemenea reactie violenta din partea rechinilor.

Cea de a treia victima a atacurilor, Bruce Grimes, un surfer din Texas, a declarat ca rechinul care l-a muscat de brat si de picior avea cel putin doi metri lungime. Grimes a reusit sa scape cu viata si sa ajunga singur la un spital din apropierea plajei, acolo unde a avut nevoie de circa 100 de copci pentru a inchide ranile provocate de muscaturi.

Primul atac a survenit in luna aprilie a acestui an, atunci cand un turist american de 24 de ani a fost sfasiat, practic, de catre un rechin; in timp ce al doilea atac a avut loc vinerea trecuta, asupra unui localnic de 21 ani, Osvaldo Mata. Martorii oculari spun ca surferul mexican nu a avut nicio sansa de scapare in fata unui rechin furibund de aproape 2 metri lungime.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase