Home » D:News » Giganticii dinozauri inaripati preferau sa vaneze pe sol

Giganticii dinozauri inaripati preferau sa vaneze pe sol

Giganticii dinozauri inaripati preferau sa vaneze pe sol
Publicat: 30.05.2008
Noile cercetari din ultimul timp au demonstrat ca dinozauri zburatori din Jurasic si Cretacic isi vanau prazile, in egala masura, din zbor si de pe sol. Cel putin, aceasta este concluzia finala a paleontologilor de la Universitatea din Portsmouth.

Paleontologii au ajuns la concluzia ca pterozaurii, mai exact cei din grupa azhdarchizilor, vanau si cautau prada pe sol cu ajutorul picioarelor si aripilor stranse, intr-un sti de vanatoare asemanator cu cel al liliecilor  din prezent, care alearga pe sol petru a prinde insecte si mici reptile.

Pe langa acest aspect, pterozaurii erau si mari consumatori de cadavre, dupa cum o demonstreaza fosilele acestora, descoperite langa resturile osteologice ala gigantilor dinozauri ierbivori. Pterozaurii care au stapanit cerul Terrei pe o perioada cuprinsa intre 65-230 milioane de ani in urma, nu erau doar vanatori aerieni care se hraneau cu peste sau cu alte reptile zburatoare mai mici, ci in egala masura, vanau pe sol si se hraneau cu cadavre.
Profesorii Darren Naish si Mark Witton sunt de parere ca inclusiv Quetzalcoatlus, cel mai mare dinozaur zburator care a trait vreodata, si care avea o anvergura de peste 10 metri lungime, era de fapt un consumator de hoituri. Cand numarul pestilor cu care se hranea scadea drastic, acest gigantic pteozaur cobora spre prada ucisa de dinozauri carnivori mici, pe care-i alunga folosindu-se de talia sa impozanta.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase