Home » D:News » Inteligența nu depinde de mărimea creierului

Inteligența nu depinde de mărimea creierului

Inteligența nu depinde de mărimea creierului
Publicat: 09.06.2008
Contrar unei idei împământenite, aceea că inteligența este direct proporțională cu mărimea creierului, oamenii de știință sunt de părere ca, mai degrabă, creierul se aseamană cu procesorul unui computer, a cărui capacitate este dată de complexitatea mecanismului și nu de mărimea acestuia.

Pana in prezent, in mediile academice se credea ca structura moleculara a celulelor cerebrale este identica la majoritatea vietuitoarelor. Oamenii de stiinta britanici de la Institutul Hxton din Crambridgeshire, au descoperit, insa, ca mamiferele detin un procent mult mai mare de proteine in sinapsele cerebrale, ceea ce ar putea duce la o veritabila revolutie in lumea stiintifica. Acestia au reusit sa analizeze circa 600 de proteine prezenta in sinapsele cerebrale ale mamiferelor, demonstrand faptul ca acesta nu se regasesc decat intr-un procent de 25-50% la nevertebrate.

„Evolutia moleculara a sinapselor cerebrale este asemanaoare cu evolutie computerelor – o complexitate crescuta le confera acestora mai multa putere”, declara Seth Grant, unul dintre autorii studiului. „Cercetarile noastre nu reprezinta, insa, decat un pas spre intelegerea complexitatii creierului uman”, concluzioneaza acesta.

Sursa:MailOnline

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase