Home » D:News » Aglomeratie de vehicule pe Marte

Aglomeratie de vehicule pe Marte

Aglomeratie de vehicule pe Marte
Publicat: 10.06.2008
Odata ce modulul spatial Phoenix Mars Lander, conceput de savantii din cadrul NASA, a amartizat pe campurile arctice ale Planetei Rosii, toate agentiile spatiale au propus sa construiasca noi generatii de roboti si proprotipuri destinate explorarii viitoare a planetei Marte.

NASA planuieste o noua expeditie pe Marte, dupa ce Phoenix isi va termina misiunea care va dura trei luni. In octombrie 2009, NASA intentioneaza sa infiinteze statia Mars Science Laboratory, un laborator mobil care va explora suprafata martiana, si care se vrea a fi cel mai mare vehicol ce va fi trimis pe Marte.
Agentia Spatiala Europeana (ESA) lucreaza la definitivarea propriului vehicol-laborator martian, denumit ExoMars. Acesta are ca scop cautarea oricaror forme de viata, trecute sau prezente pe Planeta Rosie.

Programele spatiale chineze si rusesti colaboreaza, de asemenea, in cadrul unei misiuni comune de investigare a satelitului Phobos, aflat in apropierea planetei Marte.
Noua naveta ruseasca denumita Pobos-Grunt este construita in prezent in cadrul Asociatiei Stiintifice de Productie Lavochkin din Kimki, Rusia, si va fi lansata in anul 2009. Aceasta misiune spatiala este programata de peste trei ani, si are ca scop recoltarea de roci de pe Phobos, cartografierea acestui satelit si analizarea plasmei si a prafului stelar care il inconjoara.

Sursa: MSNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase