Home » D:News » Noi sperante pentru suferinzii de epilepsie

Noi sperante pentru suferinzii de epilepsie

Publicat: 10.06.2008
Noi sperante pentru suferinzii de epilepsie
Descoperiri mai vechi sunt explicate de medicina moderna: acesta este si cazul epilepsiei. In urma cu aproximativ 80 de ani, medicii au descoperit ca inhalarea dioxidului de carbon, in cazul epilepticilor, duce la oprirea crizei.

Explicatia acestei observatii a fost necunoscuta pana de curand, cand, cu ajutorul noilor tehnologii medicale s-a putut stabili ca in momentul inhalarii, tesuturile creierului devin mai acide, ceea ce duce la reducerea nivelului PH-ului din creier si implicit la stoparea crizei.

Pana in prezent, au fost efectuate doar teste in laborator, pe soareci modificati genetic. Elementul-cheie este o proteina, denumita ASIC1, apartinand canalelor ionice, care faciliteaza circulatia dintre celule si exterior. Experimentele in laborator au aratat ca soarecii carora li s-a indepartat gena acestei proteine, au suferit crize de epilepsie mai dese si mai puternice.
Desi primele rezultate sunt de bun augur in tratarea acestei boli, medicii recunosc ca va mai trece o perioada de timp pana cand oamenii vor putea beneficia de rezultatele acestei descoperiri.

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase