Home » D:News » Primii locuitori ai Londrei erau instariti

Primii locuitori ai Londrei erau instariti

Primii locuitori ai Londrei erau instariti
Publicat: 12.06.2008
Cel putin aceasta este parerea arheologilor britanici care au descoperit un cimitir considerat cel mai vechi de acest fel din Londra. Pe langa acest aspect, primii londonezi s-au stabilit in acest oras cu peste 100 de ani mai devreme decat se credea pana la data acestei noi descoperiri.

Districtul Covent Garden din Londra este construit pe fostul oras anglo-saxon Lundenwic.
Initial, se credea ca Lundenwic a fost construit in jurul anului 650, dar dupa noile descoperiri este foarte probabil ca aceasta asezare sa fie mai veche cu cel putin 100 de ani.
Bazandu-se pe calitatea artefactelor descoperite, cercetatorii concluzioneaza ca asezarea era una prospera.
“Nu faceau parte din elita, nici nu erau de sange regal, dar descoperirile noastre arata ce locuitorii erau din clasa mijlocie bogata, femeile, de examplu, purtau multe bijuterii si diverse ornamente din aur si argint”, explica Melissa Mellkian, cercetator in cadrul AOC Archaeology Group.

Ramasitele umane descoperite apartineau, fara exceptie, anglo-saxonilor, despre care se crede ca erau descendentii a trei triburi germanice stabilite in sud-estul Britaniei de-a lungul secolului V.
Cel mai probabil, prospera asezare a fost distrusa de un raid al vikingilor efectuat in secolul VIII. Conform studiilor, Lundewic a fost un avanpost expus atacurilor vikinge si a cazut in urma unei singure astfel de incursiuni pentru prada a oamenilor nordului.

Sursa: Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase