Prima pagină D:News

Criza petrolului, sub lupa tarilor industrializate

Redactia Descopera.ro | 06.12.2008 | ● Vizualizări: 143
Criza petrolului, sub lupa tarilor industrializate     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Statele cele mai dezvoltate ale lumii s-au intalnit la Aomori, Japonia pentru a discuta despre noile investitii de anvergura destinate eficientizarii energiei conventionale si dezvoltarii tehnologiilor nepoluante.

Ministrii energiei din tarile ce alcatuiesc grupul celor opt state puternic industrializate: Statele Unite, Japonia, Rusia, Germania, Franta, Marea Britanie, Italia, Canada, alaturi de omologii lor din China, India si Coreea de Sud, au discutat despre sporirea presiunilor asupra producatorilor de petrol pentru a stimula  cresterea productiei, care a stagnat in jurul cifrei de 85 milioane de barili, inca din anul 2005.
Pe langa acest aspect, s-au luat in discutie modalitatile prin care natiunile dezvoltate ar putea sa-si reduca consumul de petrol in viitorul apropiat, avand in vedere anticipata criza mondiala a combustibilului de origine fosila.

Un alt subiect foarte dezbatut a fost acela al relatiei intre emisiile de carbon si accelerarea procesului de incalzire globala.
Cu toate ca reprezentantii natiunilor implicate nu au discutat despre deblocarea sigura a unor sume de bani in aceste directii, acestia au declarat ca vor tine cont de toate recomandarile Agentiei Internationale de Energie in privinta investitiilor in dezvoltarea surselor de energii alternative.
Grupul celor opt a declarat ca vor lansa un numar de 20 de proiecte in acest sens pana in anul 2010.

Sursa: New York Times
Tag-uri: petrol | criza | poluare | combustibil