Prima pagină D:News

Farfuriile zburatoare vin din Florida

Redactia Descopera.ro | 06.13.2008 | ● Vizualizări: 68
Farfuriile zburatoare vin din Florida     ozn, farfurie zburatoare, plasma, florida, armata, decolare verticala + zoom
Galerie foto (1)

Daca pana acum despre farfuriile zburatoare, asa numitele OZN-uri, se credea ca vin din spatiu, ele vor decola, mai nou, din Florida, declara Subrata Roy, profesor de fizica la Universitatea din Florida.

Cercetatorul doreste sa patenteze un sistem revolutionar de zbor, aproape identic ca forma cu celebrele, deja, farfurii zburatoare. Prototipul numit WEAV are o forma circulara si prezinta deja mai multe avantaje fata de traditionalele avioane. Acesta poate decola pe verticala, prezinta o stabilitate sporita in conditii de vant puternic si consuma foarte putina energie. Chiar daca modelul foloseste o baterie de numai cativa centimetri, Subrata Roy este convins ca acesta poate fi creat cu succes la o scara mai mare.

Omul de stiinta american a creat un sistem revolutionar de propulsie cu plasma, in colaborare cu cercetatori din armata americana. Cu toate acestea, plasma se poate dovedi un inconvenient, atata vreme cat poate devia undele infrarosii emise de o telecomanda sau de unele dintre sistemele de comunicatii.
„Cu siguranta ca riscurile sunt ridicate iar costurile pot fi si ele destul de mari. Dar daca proiectul va fi finalizat cu succes, putem spune ca avem un avion, un elicopter si o farfurie zburatoare in acelasi macanism”, concluzioneaza Subrata Roy.

Sursa: Live Science