Home » D:News » Noua specie de dinozaur descoperita in Canada

Noua specie de dinozaur descoperita in Canada

Publicat: 13.06.2008
Noua specie de dinozaur descoperita in Canada
Un schelet partial al unui dinozaur descoperit in Canada in 1971, poate reprezenta o noua specie, necunoscuta pana acum cercetatorilor, anunta un studiu al paleoantropologilor de la Universitatea din Alberta.

Chiar daca fosilele vechi de 70 de milioane de ani au fost descoperite in urma cu aproape patru decenii, ele nu au putut fi analizate pana in prezent, aflandu-se in tot acest timp intr-o colectie particulara.

Imediat dupa ce au fost donate, oamenii de stiinta si-au dat seama ca se afla in fata unei specii necunoscute de dinozaur, singurul, de altfel, descoperit in muntii Canadei. „Exista similaritati intre acesta si alte specii de dinozauri descoperite in nordul Americii dar, cel mai probabil, ne aflam in fata unei specii cu totul noua. Cu toate acestea, speram sa gasim si alte urme fosile ale acestei specii pentru a putea da un raspuns 100% sigur”, declara Victoria Arbour, viitor masterand al Universitatii canadiene.

Ramasitele dinozaurului necunoscut se afla, in prezent, la Muzeul Regal din Columbia Britanica, fiind accesibile publicului larg.

Sursa:ScienceDaily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase