Home » D:News » Discovery isi incheie misiunea cu succes

Discovery isi incheie misiunea cu succes

Discovery isi incheie misiunea cu succes
Publicat: 16.06.2008
Naveta Discovery a aterizat in cursul zilei de sambata in Florida, dupa ce a calatorit 9,17 milioane de kilometri, pentru a livra laboratorul japonez Kibo catre Statia Spatiala Internationala.

Cei sapte astronauti au atins pamantul dupa o calatorie in spatiu, care a durat doua saptamani. Acestia au calatorit pana la Statia Spatiala Internationala pentru a livra principalul modul presurizat al laboratorului Kibo (speranta, in limba japoneza).

Instalarea si activarea modulului presurizat, parte a celui mai mare laborator aflat la bordul statiei internationale, completeaza arhitectura acesteia si permite Japoniei sa devina membra a avanpostului spatial, alaturi de Statele Unite, Rusia si Europa.

Inca 10 zboruri, care vor fi efectuate de trei navete, sunt programate pana la sfarsitul lunii septembrie 2010. Urmatoarea misiune este programata pentru data de 8 octombrie, anul curent, si prevede lucrari de intretinere a telescopului Hubble, primul telescop spatial care a revolutionat astronomia si al carui succesor va fi lansat in 2012.

Sursa: Figaro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase