Home » D:News » Statele Unite isi indreapta privirea catre propriile rezerve de petrol

Statele Unite isi indreapta privirea catre propriile rezerve de petrol

Statele Unite isi indreapta privirea catre propriile rezerve de petrol
Publicat: 19.06.2008
Presedintele american George W. Bush a cerut politicienilor americani sa ridice interdictiile pentru companiile petroliere de a fora in zona apelor de coasta, in special cele din Alaska, anunta BBC.

George Bush a catalogat interdictia drept „una expirata si contra-productiva”, atata vreme cat pretul petrolului in SUA a crescut simtitor in ultimii ani, ajungand la 4 dolari/galon. Presedintele si-a manifestat intentia de a reduce dependenta americanilor fata de importurile de petrol, mentionand ca a sosit mometul ca SUA sa apeleze la propriile rezerve.

Daca republicanul John McCain este de aceeasi parere ca si George Bush, democratul Barack Obama s-a opus vehement unei asemenea solutii. Chiar daca presedintele de la Casa Alba a anuntat ca orice intarziere in acest proiect este lipsita de orice scuza, ecologistii sunt, la randul lor, ingrijorati de efectele pe care le-ar putea avea viitoarele extractii petroliere.

„Aceasta este culmea esecului politicii energetice a cuplului Bush-Cheney, din ultimii 8 ani. Extractiile acestea nu vor influenta absolut deloc pretul petrolului pentru cel putin 10 ani. Si chiar daca l-ar modifica, tot trebuie sa ne gandim la poluarea care va rezulta dintr-un asemenea proiect”, declara Kassie Siegel, director al Centrului pentru Diversitate Biologica din California.

Statele Unite au intezis extractiile petroliere in zonele de coasta, din Golful Mexicului si pana in Alaska, inca din 1981. Tatal actualului presedinte american, a incercat, fara succes, sa ridice aceste interdictii in anul 1990.

Sursa: BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase