Home » D:News » Leii din Kenia sunt ucisi cu insecticide

Leii din Kenia sunt ucisi cu insecticide

Leii din Kenia sunt ucisi cu insecticide
Publicat: 20.06.2008
Ecologistii din acesta tara africana sunt ingrijorati de faptul ca fermierii si crescatorii de vite au inceput sa otravesca cu insecticide populatia de lei din Kenia.

Carbofuranul sau furadanul, cum mai este denumit, este un insecticid extrem de toxic si periculos pentru toate formele de viata. Imprastiat pe sol, distruge insectele din pamant si este absorbit de catre plante. In acest moment, isi continua actiunea distructiva, ucigand insectele care se hranesc cu frunzele plantelor respective.
Este atat de periculos incat Comunitatea Europeana a interzis folosirea sa.
Cu toate acestea, in Kenia este folosit fara nici un fel de opreliste.

Conform naturalistului Richard Leakey, nu a fost adus aici de agricultorii care vroiau sa elimine insectele, ci de crescatorii de vite care il folosesc pentru a otravi leii, leoparzii, hienele si alti pradatori din savanele kenyene.
Ultimul incident de acest gen a avut loc chiar in incinta Parcului National Masai Mara, unde unde doi lei au murit dupa ce s-au hranit dintr-un cadavru de hipopotam, otravit in prealabil cu carbofuran.
In alt caz, cadavrul unei camile otravite, abandonat in Rezervatia Lewa a ucis alti doi lei si peste 15 vulturi plesuvi africani.

Cercetarile au dus la concluzia ca furadanul a fost produs de o firma din Statele Unite si exportat in Kenia. Aici se vinde la un pret accesibil pentru orice persoana, insa in Statele Unite folosirea sa este strict reglementata de lege.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase