Home » D:News » O casa ecologica te scuteste de plata facturilor la energie

O casa ecologica te scuteste de plata facturilor la energie

Publicat: 20.06.2008
O casa ecologica te scuteste de plata facturilor la energie
Mike Strizki nu mai plateste de doi ani facturi la energie, gaze sau alti combustibili.

Si asta deoarece acesta si-a construit un sistem ingenios, care ii acopera tot consumul de energie pe care il presupune o viata moderna. Inginerul, in varsta de 51 de ani, si-a fabricat in garajul casei sale un sistem format din panouri fotovoltice, care transforma, dupa un anumit procedeu, razele solare captate, in electricitate.

Desi fabricarea sistemului costa aproximativ 500 000 de dolari, mai mult decat totalul facturilor pe care le-ar achita pana la sfarsitul vietii, acesta spune ca investitia sa este profitabila, deoarece ajuta la reducerea poluarii prin minimalizarea consumului si nu va mai trebui sa achite vreodata facturi, in afara de cele la apa, singurul “ingredient” pe care il cumpara.

“Satisfactia de a-ti produce singur energia nu are pret”, declara inginerul poreclit de catre prietenii sai “Mr. Gadget”. Acesta nu se afla la prima incercare de acest fel. Pana in prezent, a reusit sa transforme diverse masini, din vehicule care functionau pe combustibil, intr-unele care functioneaza pe baza de curent electric.
Mike Strizki a devenit interesat de sursele de energie alternativa inca din 1997, in timp ce ocupa un post de inginer la Departamentul de Transporturi din New Jersey.

Sursa: Scientific American

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase