Home » D:News » Specie rara de pinguini, filmata cu camera ascunsa

Specie rara de pinguini, filmata cu camera ascunsa

Specie rara de pinguini, filmata cu camera ascunsa
Publicat: 30.06.2008
Multi sunt de parere ca pinguinii arata la fel, insa un sistem computerizat instalat pe o insula sud-africana poate sesiza diferentele. Aceasta poate identifica deosebirile subtile dintre indivizi in functie de penajul acestora.

Noua tehnologie ii poate ajuta pe cercetatori sa tina sub observatie populatile amenintate de disparitie, fara a a utiliza metode invazive, care le-ar putea stresa sau rani.
La inceputul secolului XX, zonele africane erau populate de aproximativ 1 milion de pinguini, insa  numarul lor a scazut dramatic pana la 170 000.
Studierea lor joaca un rol important in cadrul eforturilor de conservare si protejare a acestei populatii.

Metodele utilizate pana in prezent erau invazive, prin urmare Tilo Burghardt si Peter Barham de la Universitatea din Bristol, Marea Britanie, au considerat ca instalarea unei camere de observatie este solutia potrivita.
Sistemul super-performant poate identifica indivizii in functie de forma unica a penajului negru si dupa petele unice pe care le au pe piept, iar pana in prezent, toti cei 20 000 de pinguini africani care traiesc pe insula Robben au fost testati si inregistrati.

Sursa: New Scientist

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase