Home » D:News » Contorizarea traficului de pe internet ajuta la identificarea cutremurelor

Contorizarea traficului de pe internet ajuta la identificarea cutremurelor

Contorizarea traficului de pe internet ajuta la identificarea cutremurelor
Publicat: 30.06.2008
Sistemul de contorizare al traficului de pe internet isi gaseste noi utilizari: acesta poate rivaliza cu un echipament dedicat inregistrarii cutremurelor.

Vizitele  pe site-ul Centrului Seismic European Mediteranean (CSEM) cresc simtitor imediat dupa ce un cutremur s-a produs, deoarece oamenii vor sa afle ce li s-a intamplat.
Acest lucru este un semn pentru cercetatorii centrului ca un cutremur a avut loc intr-o zona anume. In prezent, angajatii CSEM utilizeaza un software dedicat localizarii vizitatorilor in functie de adresa de IP, pentru a identifica zona din care site-ul este cel mai accesat.  Prin aceasta tehnologie a putut fi sesizat un cutremur care s-a petrecut in insulele Azore, in februarie 2007, in mai putin de 15 minute.

Software-ul poate identifica regiunile care se confrunta cu o cadere a retelelor de internet  si poate da informatii despre consecintele cutremurului, pe care un aparat normal nu le poate furniza. Aceasta tehnica joaca un rol important in inregistrarea cutremurelor de intensitate mica, care insa nu prezinta un pericol pentru localnici.

Sursa: New Scientist

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase