Home » D:News » G8 investeste sume enorme pentru a reduce emisiile de CO2

G8 investeste sume enorme pentru a reduce emisiile de CO2

G8 investeste sume enorme pentru a reduce emisiile de CO2
Publicat: 03.07.2008
Grupul celor 8 state puternic industrializate intentioneaza sa investeasca peste 10 miliarde de dolari anual in scopul dezvoltarii noilor tehnologii nepoluante si, in egala masura, pentru a reduce emisiile de carbon, al caror nivel a atins cote ingrijoratoare pentru sanatatea planetei.

Un summit al G8 de importanta majora pentru viitorul planetei va avea loc in intervalul 7-9 iulie anul curent, in insula japoneza Hokkaido.
Grupul celor 8 planuieste dezvoltarea cercetarilor care au ca scop gasirea de solutii urgente pentru incetarea emisiilor de dioxid de carbon produse de centralele energetice pe baza de carbuni.

Liderii G8 sunt de asemenea ingrijorati de cresterea masiva a pretului petrolului pe pietele internationale, situatie care in opinia acestora duce direct la inflatie si la deprecierea economiei pe plan mondial. Preturile barilului de petrol au crescut cu peste 45% de inceputul acestui an, depasind previziunile specialistilor care afirmau ca barilul va atinge pretul de 143 dolari peste 6 ani. Un alt punct important al discutiilor va fi cel legat de consumul crescut de hidrocarburi al economiei Indiei si Chinei, tari invinuite de G8 ca fiind principalii consumatori de petrol din prezent.
Referitor la criza mondiala a alimentelor, tarile care fac parte din G8 promit ca vor asigura asistenta pentru a ajuta dezvoltarea agriculturii in tarile care se confrunta cu foametea agravata de seceta.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase