Home » D:News » Incalzirea globala ucide ultimii supravietuitori ai erei dinozaurilor

Incalzirea globala ucide ultimii supravietuitori ai erei dinozaurilor

Incalzirea globala ucide ultimii supravietuitori ai erei dinozaurilor
Publicat: 03.07.2008
O specie unica de reptile, ce a populat Terra inca din vremea dinozaurilor, va disparea curand din cauza incalzirii globale, anunta specialistii citati de DailyMail.

Numita si Tuatara, micuta soparla are trei ochi si poate supravietui pana la 100 de ani. Cu toate acestea, pana in anul 2085, specia va disparea datorita faptului ca toate exemplarele vor fi masculi, declara oamenii de stiinta australieni. Tuatara are un sistem unic de reproducere, in care sexul unui individ este dat de caldura la care sunt clocite ouale. Astfel, daca femele apar numai daca oul este pastrat la mai putin de 21 de grade, masculii eclozeaza la temperaturi de cel putin 22 de grade Celsius.

Analizand evolutia schimbarilor climatice, biologii au putut estima data la care ultima femela Tautara va mai putea sa se nasca, anul 2085.  Micile vietati sunt incapabile sa migreze catre zone mai reci, atata vreme cat oamenii le-au izgonit din vechiul lor habitat in zone reduse din Noua Zeelanda.

„Tautara sunt niste animale preistorice. Stramosii lor alergau in compania marilor dinozauri. Ar fi o mare rusine sa le pierdem in acest mod”, concluzioneaza Michael kearney de la Universitatea din Melbourne.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase